0031 165 392 066 Speciale aanbiedingen Login

Winkelwagen

Eenvoudig meten    bestellen  •   installeren

zodat u ze zelf eenvoudig kunt installeren

Advies voor shutterontwerp

Regel 2 Overal panelen? Dubbele hang, volledige hoogte of caféstijl?

Op andere pagina’s van deze website hebben we de verschillende soorten shutters en de verschillende configuraties voor shutterpanelen beschreven. Hier geven we nog eens een overzicht van de verschillende opties waaruit u kunt kiezen.

Caféstijl

Shutters in caféstijl bedekken alleen het onderste gedeelte van uw raam. Deze shutters worden meestal besteld door klanten die willen voorkomen dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken. In dat geval hoeft meestal alleen het onderste gedeelte van het raam worden bedekt. Voor het bovenste gedeelte van het raam wordt meestal helemaal geen raambekleding gekozen of alleen een vouwgordijn of gewone gordijnen voor ’s avonds.

Caféstijl shutters
}


Kijkt u nog eens goed naar het raam en de kamer waarvoor u dit type shutters wilt bestellen. Wilt u echt hele kleine, smalle panelen van dit type voor dit raam omdat u zich afvraagt naar welke kant de shutterpanelen openen? Vele malen strakker en niet te vergelijken met luxaflex jaloezieen. Bent u ook echt van plan de panelen veel te openen? Meestal kiest u shutters in caféstijl vanwege uw privacy en zult u de panelen dan ook het grootste deel van de tijd gesloten houden, met de lamellen slechts gedeeltelijk geopend. Wij adviseren u dan ook om te kiezen voor een kleiner aantal bredere panelen, waardoor u minder verticale houten oppervlakten krijgt, wat zorgt voor een opener, ruimer effect.

Dubbele hang - Tier on Tier shutters

Bij shutters met dubbele hang kunt u de bovenste shutterpanelen en de onderste shutterpanelen onafhankelijk van elkaar openen en sluiten.  Klanten die dit type shutters kiezen, willen meestal privacy met de mogelijkheid om nog steeds veel licht in de kamer te kunnen laten. Deze shutters worden bijvoorbeeld veel gebruikt voor ramen in de woonkamer die uitkijken op een drukke weg. U kunt dan de onderste shutterpanelen gesloten houden met de lamellen slechts gedeeltelijk geopend (dit biedt privacy terwijl de lamellen nog steeds licht doorlaten) en de bovenste shutterpanelen openen om licht door te laten.

Shutters double hung tier on tier shutters -  Dubbele hang

Klanten die shutters met dubbele hang willen, adviseren we meestal om te kiezen voor een groter aantal smallere panelen die met scharnieren aan elkaar zijn bevestigd. Op deze manier kunnen de geopende panelen in elkaar worden gevouwen als een harmonica. Hierdoor zijn ze minder opvallend en nemen ze minder plaats in. Dit ontwerp is ook erg populair voor ronde erkers in oudere huizen (erkers met schuiframen). Dit soort ramen wordt in feite gezien als drie aparte ramen. Als de shutterpanelen voor deze ramen te breed zijn, dan bedekken de geopende shutters van het middelste raam de beide zijramen. Wij adviseren een shutterontwerp waarbij de panelen voor het middenraam in elkaar kunnen worden gevouwen en zo niet het licht of het zicht door de zijramen belemmeren.


Dit ontwerp is ideaal als u de bovenste panelen vaak opent. Als u echter zowel de bovenste als de onderste panelen gesloten houdt, dan zijn shutters met dubbele hang niet de beste keuze. U krijgt dan een overdaad aan massieve, verticale, houten oppervlakken met zeer smalle lamellen die veel licht tegenhouden. De vele verticale lijnen zorgen bovendien voor een ‘tralie-effect’.

Volledige hoogte

Shutters op volledige hoogte bedekken het hele raam. Het paneel opent als één geheel. U kunt kiezen voor 1 of 2 brede panelen of voor 6 of 7 smalle panelen die met scharnieren aan elkaar zijn bevestigd.

 
Bij shutters op volledige hoogte betekent dit dat als u het paneel opent, de hele shutter wordt geopend en niet slechts een gedeelte, zoals bij dubbele hang. Met shutters op volledige hoogte creëert u een open, eenvoudige look met duidelijke lijnen. U moet bij het ontwerp dan wel rekening houden met de raamomlijsting en de gebruikte kleuren.

Volledige hoogte


Bij shutters op volledige hoogte wordt ook vaak gebruikgemaakt van een middenbalk. Dit is een smalle horizontale lat die de lamellen in de plantation shutter onderbreekt. U kunt dan de lamellen in het onderste gedeelte van het shutterpaneel en de lamellen in het bovenste gedeelte van het paneel onafhankelijk van elkaar openen en sluiten en zo bijvoorbeeld het onderste gedeelte sluiten voor privacy en het bovenste gedeelte openen voor een optimaal uitzicht.

Snelle offerte

Voor een snelle
offerte klikt
u hier

Snell Offerte

Opmeten

Voor zelfinstallatie
meet u uw kozijn
zorgvuldig op

Shutters opmeten

Shutters galerij

Hier vindt u een
overzicht van
onze producten

Shutter galerij

Gratis monsters

Vraag hier
uw gratis
monsters aan

Gratis shutter monsters

Shutters Installation

Easy to install
shutter guides

Installatie instructies

Zelf installatie

Lees de ervaringen
van klanten voor
ideeen en inspiratie

Klantinstallaties
McAfee SECURE-sites bieden bescherming tegen identiteitsdiefstal, creditcardfraude, spyware, spam, virussen en online oplichting
Shutters Blinds Tijdelijke blinds
Installatie Service