0031 165 392 066 Speciale aanbiedingen Login

Winkelwagen

Eenvoudig meten    bestellen  •   installeren

zodat u ze zelf eenvoudig kunt installeren

Tips voor shutterontwerp

Regel 10: Wel of geen lat

Bedieningslatten

Bedieningslatten (de lat in het midden van uw shutter waarmee u de lamellen bedient) geven uw shutters een meer traditionele look; shutters met een verborgen Open Sky-systeem bieden de mogelijkheid de lamellen te openen of te sluiten door één lamel te bewegen.

Shutters and Blinds Direct is het eerste bedrijf in de Benelux dat klanten een verborgen bedieningslat als optie biedt. Bovendien brengen wij geen extra kosten in rekening voor een verborgen bedieningslat (wij noemen dit "Open Sky"), terwijl veel andere shutterleveranciers een toeslag berekenen voor deze optie.

De bedieningslat is de verticale lat aan de voorkant van uw houten shutters die alle lamellen met elkaar verbindt. Dit is de meer traditionele optie voor plantation shutters en voor veel klanten geeft dit de speciale "look" aan een shutter. Met dit systeem kunt u de lamellen openen of sluiten door de bedieningslat naar boven of naar beneden te bewegen. Alle lamellen worden dan tegelijk geopend of gesloten.

Het Open Sky-systeem met een verborgen bedieningslat bestaat uit een aluminium bedieningslat die langs de achterkant van het shutterpaneel loopt, aan de zijkant van de lamellen. Deze lat verbindt alle lamellen met elkaar, waardoor u alle lamellen tegelijk kunt openen en sluiten door één lamel op en neer te bewegen, zonder dat u het paneel hoeft te openen. Op deze foto ziet u een verborgen bedieningslat aan de achterkant van het shutterpaneel.

Welke optie het beste is voor u, is afhankelijk van de gewenste look. Als u kleine, smalle panelen hebt, werkt een verborgen Open Sky-systeem meestal het beste. Als u in dat geval de plantation shutters gesloten houdt en de lamellen 90 graden opent, zien u geen bedieningslat midden door de shutters lopen. Het Open Sky-shuttersysteem werkt ook goed voor glas-in-loodramen of voor ramen met zeer zware kozijnen. Doordat er geen extra verticale lijnen van de bedieningslat zijn, ziet het hele shutterpaneel er opener en rustiger uit.

Als u smallere lamellen voor uw plantation shutters kiest en u liever een meer traditionele look hebt, dan kunt u het beste kiezen voor een gewone bedieningslat. Wees echter voorzichtig: de combinatie van de smallere lamellen en de bedieningslat die door het midden loopt, kunnen ervoor zorgen dat het raam er erg onrustig uitziet.

Als u niet weet welke optie u het beste kunt kiezen en u graag advies ontvangt over uw specifieke raam, stuur ons dan per e-mail een foto van uw raam zodat wij u kunnen adviseren welk shutterontwerp het beste past.

Snelle offerte

Voor een snelle
offerte klikt
u hier

Snell Offerte

Opmeten

Voor zelfinstallatie
meet u uw kozijn
zorgvuldig op

Shutters opmeten

Shutters galerij

Hier vindt u een
overzicht van
onze producten

Shutter galerij

Gratis monsters

Vraag hier
uw gratis
monsters aan

Gratis shutter monsters

Shutters Installation

Easy to install
shutter guides

Installatie instructies

Zelf installatie

Lees de ervaringen
van klanten voor
ideeen en inspiratie

Klantinstallaties
McAfee SECURE-sites bieden bescherming tegen identiteitsdiefstal, creditcardfraude, spyware, spam, virussen en online oplichting
Shutters Blinds Tijdelijke blinds
Installatie Service