0031 165 392 066 Speciale aanbiedingen Login

Winkelwagen

Eenvoudig meten    bestellen  •   installeren

zodat u ze zelf eenvoudig kunt installeren

Advies voor shutterontwerp

Regel 3 In de dag of op de dag? Hoe installeer ik mijn shutters?

In de dag of op de dag? Hoe installeer ik mijn shutters

Voordat u uw ramen gaat opmeten en uw shutters gaat bestellen, is het belangrijk om te bepalen welk soort ramen u hebt. In onze meethandleiding vindt u gedetailleerde instructies voor het juist opmeten van een specifiek raam.
De eenvoudigste manier om het beste shutterontwerp voor uw raam te bepalen is door vast te stellen of uw raam in een nis is gebouwd.

Als uw ramen gelijklopen met de binnenmuur van uw huis (dus niet uitsteken ten opzichte van de binnenmuur van uw kamer), dan hebt u geen nis en moet u de shutters opmeten voor montage op de dag. Als uw ramen echter gelijklopen met de buitenmuur van uw kamer, dan hebt u waarschijnlijk ook een vensterbank en moet u uw shutters opmeten voor montage in de dag.

Shutters die in de dag worden gemonteerd, kunnen achter in de nis, direct tegen het glas van het raam worden gemonteerd of helemaal vooraan in de nis, gelijk met de binnenmuur van het huis. Bij deze laatste optie worden de shutters nog steeds binnen de nis gemonteerd, maar lopen ze gelijk met de binnenmuur van de kamer.

Voordat u bepaalt welk shutterontwerp het beste bij uw raam past, moet u eerst bedenken hoe vaak u de shutters opent en sluit (zie Regel 1). Als u de panelen voor in de nis monteert, dan worden de shutters vrijwel 180 graden plat tegen de muur naast de ramen gevouwen, wat prettig is als u de shutterpanelen vaak opent en sluit. Als u de shutters binnen de nis monteert, tegen het raam aan, dan kunnen de shutters maar 90 graden worden geopend. Dit kan prima werken bij een diepe nis. Bij een ondiepe nis betekent het echter dat de geopende shutterpanelen uitsteken in de kamer. Ze kunnen dan in de weg zitten en het ziet er ook niet altijd mooi uit.

Als u de shutters echter alleen opent om het raam te openen of schoon te maken, dan kunnen shutters die in de dag, direct tegen het raam zijn gemonteerd prima werken, want u kunt dan nog steeds gebruikmaken van de vensterbank in de kamer.

Snelle offerte

Voor een snelle
offerte klikt
u hier

Snell Offerte

Opmeten

Voor zelfinstallatie
meet u uw kozijn
zorgvuldig op

Shutters opmeten

Shutters galerij

Hier vindt u een
overzicht van
onze producten

Shutter galerij

Gratis monsters

Vraag hier
uw gratis
monsters aan

Gratis shutter monsters

Shutters Installation

Easy to install
shutter guides

Installatie instructies

Zelf installatie

Lees de ervaringen
van klanten voor
ideeen en inspiratie

Klantinstallaties
McAfee SECURE-sites bieden bescherming tegen identiteitsdiefstal, creditcardfraude, spyware, spam, virussen en online oplichting
Shutters Blinds Tijdelijke blinds
Installatie Service