0031 165 392 066 Speciale aanbiedingen Login

Winkelwagen

Eenvoudig meten    bestellen  •   installeren

zodat u ze zelf eenvoudig kunt installeren

Home Shutters Tips voor shutterontwerp Shutterwoordenlijst

Onderdelen van houten shutters

Houten Zonwering  kunnen bij Shutters and Blinds Direct worden besteld met een groot aantal verschillende opties en ontwerpen. We hebben overal op deze website geprobeerd om duidelijke en eenvoudig te begrijpen informatie over plantation shutters te geven en over de verschillende onderdelen waaruit de shutter zelf bestaat.

U kunt houten shutters bestellen met gewone bedieningslatten, verborgen bedieningslatten, posten die het licht tegen houden, lamellen in verschillende breedten… de mogelijkheden zijn onbeperkt! De perfecte raamdecoratie!

We hebben onderstaande woordenlijst en tekeningen samengesteld om u te helpen alle verschillende termen te begrijpen.

Shutterpaneel – Het hele stuk hout dat binnen het shutterframe wordt gemonteerd. Dit kan worden besteld met lamellen van 47 mm, 64 mm, 89 mm of 114 mm, of als massieve shaker shutter of massieve shutter met verhoogde ontwerpen.

Shutterframe – Bij de meeste shutters wordt het shutterpaneel in een shutterframe geïnstalleerd. Dit frame is ontworpen om een ‘perfect vierkante’ opening te creëren waar het shutterpaneel in kan worden gemonteerd. Frames hebben idealiter 3 of 4 zijden.

Shutterlamellen – Bij plantation shutters zijn de lamellen de stukjes hout die horizontaal zijn gemonteerd en die bijna 360° kunnen worden geroteerd. Ze worden ’s nachts gesloten en kunnen overdag schuin of in een hoek van 90° worden geopend voor goed zicht terwijl de shutterpanelen gesloten blijven.

open sky shutter Bedieningslatten - shutters direct
Regular shutter Bedieningslatten

Benedenbalk / bovenbalk - De benedenbalk en bovenbalk van de shutter zijn de massieve delen aan de onderkant en bovenkant van de shutter. Als wij uw shutters ontwerpen en maken, streven we ernaar om de proporties van deze balken aan te passen aan de afmetingen van het paneel en tegelijkertijd de integriteit van de structuur van de plantation shutter te behouden.

Middenbalk – Een middenbalk is vereist voor panelen boven een bepaalde hoogte om ervoor te zorgen dat het paneel sterk genoeg is. Een middenbalk zorgt er echter ook voor dat de bediening van de shutterlamellen wordt opgesplitst. Dankzij een middenbalk in het shutterpaneel kunt u de lamellen boven en onder de balk onafhankelijk van elkaar bedienen.

Bedieningslat – Deze verticale lat loopt door het midden van elk shutterpaneel en houdt alle lamellen bij elkaar. Door de bedieningslat op en neer te bewegen, bewegen alle lamellen in dat deel tegelijk. Bij een shutterpaneel met een middenbalk wordt de bedieningslat in het midden ‘gescheiden’. Muizenholletjes - Dit zijn de kleine inkepingen in de shutterbalken die ervoor zorgen dat de lamellen helemaal plat kunnen worden gesloten. Ze komen alleen voor op panelen met een gewone bedieningslat.

Open Sky verborgen bedieningslat – Dit systeem bestaat uit een verborgen aluminium bedieningslat die langs de zijkant en achterkant van het shutterpaneel loopt. Dit betekent dat als u door de lamellen naar buiten kijkt, u geen zichtbare lat verticaal door de lamellen ziet. Houten shutters met een verborgen bedieningslat hebben geen muizenholletjes.

Shutterscharnier – Het shutterpaneel wordt met een shutterscharnier in het shutterframe gemonteerd.

Snelle offerte

Voor een snelle
offerte klikt
u hier

Snell Offerte

Opmeten

Voor zelfinstallatie
meet u uw kozijn
zorgvuldig op

Shutters opmeten

Shutters galerij

Hier vindt u een
overzicht van
onze producten

Shutter galerij

Gratis monsters

Vraag hier
uw gratis
monsters aan

Gratis shutter monsters

Shutters Installation

Easy to install
shutter guides

Installatie instructies

Zelf installatie

Lees de ervaringen
van klanten voor
ideeen en inspiratie

Klantinstallaties
McAfee SECURE-sites bieden bescherming tegen identiteitsdiefstal, creditcardfraude, spyware, spam, virussen en online oplichting
Shutters Blinds Tijdelijke blinds
Installatie Service