0031 165 392 066 Speciale aanbiedingen Login

Winkelwagen

Eenvoudig meten    bestellen  •   installeren

zodat u ze zelf eenvoudig kunt installeren

Tips voor shutterontwerp

Regel 9 Massieve shutters

Massieve shutters

Massieve houten shutters zijn een geweldige oplossing als u een meer traditionele look wilt. Veel oudere huizen hadden vroeger massief houten shutters die vaak in de raamnis werden ingebouwd zodat de panelen volledig konden worden weggevouwen. Deze massieve shutters werden vaak gemaakt van grenen en waren niet altijd even stabiel.

Massieve shaker shutters en massieve verhoogde shutters van Shutters and Blinds Direct hebben een traditionele look, zonder de 'gammele' montage van oude, oorspronkelijke shutters!  Onze massieve shutters zijn leverbaar in dezelfde kleuren als onze plantation shutters en ze zien er prachtig uit in de juiste context.

Massieve shutters worden op exact dezelfde manier geïnstalleerd als onze shutters met lamellen en ze kunnen met dezelfde paneelconfiguraties worden besteld als plantation shutters. Lees eerst alle informatie in onze meethandleidingen en kijk op onze pagina's met ontwerpadvies voor shutters voor de beste tips.

Het belangrijkste verschil tussen plantation shutters met lamellen en massieve shutters is uiteraard dat er geen licht door de massieve shutters schijnt als de panelen gesloten zijn. Massieve shutters worden ’s nachts gesloten en overdag geopend, tenzij u de kamer overdag wilt verduisteren. In veel oudere huizen met traditionele massieve shutters bedekken de shutterpanelen vaak niet de volledige hoogte van het raam. Meestal reiken ze tot ongeveer driekwart van het raam. Deze optie kan geschikt zijn als u de shutterpanelen overdag gesloten wilt houden en toch nog licht wilt. De meeste klanten kiezen echter voor shutterpanelen die van het raam af kunnen worden gevouwen.

Een belangrijk verschil in ontwerp tussen traditionele/originele shutters van grenen en de reproducties die u via onze website kunt kopen, is dat we afraden om in erkers alle shutters van het raam af te laten vouwen. Volg altijd de ontwerprichtlijnen en de informatie in de meethandleidingen om er zeker van te zijn dat uw shutters op de meest effectieve manier functioneren.

We bieden 2 verschillende paneelontwerpen:

solid shutter - Massieve shutters

Massieve shaker shutters

Shaker shutters hebben in het shutterpaneel een vlak, massief inzetstuk. Het inzetstuk bevat geen details. Dit ontwerp past het beste bij kamers met een eenvoudig interieur.

Massieve verhoogde shutters

Massieve verhoogde shutters hebben een massief inzetstuk met in het midden een verhoogd gedeelte. Deze shutters bieden iets meer detail en zijn meer geschikt voor een meer traditioneel interieur.

Alle massieve shutters kunnen worden besteld met vrijwel alle ontwerpopties in onze webwinkel. Dit betekent dat u kunt kiezen voor een middenbalk, een massief horizontaal gedeelte in het shutterpaneel dat het inzetstuk onderbreekt, ongeacht of dit een shakerinzetstuk of een verhoogd inzetstuk is.

Shutters met massieve onderkant / lamellen in het bovenste gedeelte

Beide ontwerpen (verhoogd en shaker) kunnen worden besteld met alleen een massief inzetstuk in het onderste gedeelte. Dit type shutters is zeer geschikt voor openslaande deuren met een massieve onderkant en glas in het bovenste gedeelte. Het massieve gedeelte van de shutters valt over het massieve gedeelte van de deur en de lamellen in het bovenste gedeelte kunnen worden geopend om uit de ramen te kunnen kijken.

Als u geïnteresseerd bent in massieve shutters, maar niet goed weet wat het beste ontwerp voor u is, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder met ontwerpideeën, tips en suggesties om ervoor te zorgen dat uw shutters er fantastisch uitzien!

Snelle offerte

Voor een snelle
offerte klikt
u hier

Snell Offerte

Opmeten

Voor zelfinstallatie
meet u uw kozijn
zorgvuldig op

Shutters opmeten

Shutters galerij

Hier vindt u een
overzicht van
onze producten

Shutter galerij

Gratis monsters

Vraag hier
uw gratis
monsters aan

Gratis shutter monsters

Shutters Installation

Easy to install
shutter guides

Installatie instructies

Zelf installatie

Lees de ervaringen
van klanten voor
ideeen en inspiratie

Klantinstallaties
McAfee SECURE-sites bieden bescherming tegen identiteitsdiefstal, creditcardfraude, spyware, spam, virussen en online oplichting
Shutters Blinds Tijdelijke blinds
Installatie Service