0031 165 392 066 Speciale aanbiedingen Login

Winkelwagen

Eenvoudig meten    bestellen  •   installeren

zodat u ze zelf eenvoudig kunt installeren

Home Shutters Shutters opmeten Driedelige erker

Meethandleiding voor shutters voor driedelig erkers

Met behulp van deze informatie kunt u uw zonwering binnen op de juiste manier opmeten.
Druk dit document bij voorkeur in kleur af, zodat u goed kunt zien wat u moet opmeten. Voor assistentie kunt u bellen naar 0031(0) 165 392 066 of e-mailen naar hello@shuttersandblindsdirect.nl

Hoe meet u een driedelige erker op

 1. Elk raam in de erker krijgt een eigen frame. Het paneel of de panelen worden met scharnieren binnen elk frame bevestigd.
 2. Afhankelijk van de ruimte tussen de ramen en de hoek van de erker kan het zijn dat u de frames op elkaar moet laten aansluiten (zie de illustratie hieronder). Als de drie delen van uw erker echter verder uit elkaar staan, dan zal er enige ruimte tussen de frames zitten (zie de foto met meetinstructies hieronder). U moet zelf bepalen welk type shutterinstallatie het beste bij uw erker past.
 3. Wij raden u aan om onze kleine sjablonen te gebruiken die de afmetingen van het frame aangeven. U kunt de sjablonen op de website vinden en afdrukken. Plaats de sjabloon op de vensterbank, zoals aangegeven op de foto en de tekening. Als u tevreden bent met een installatie waarbij alle frames op elkaar aansluiten …… Meet u de benodigde breedten.
 4. Bij het meten van de hoogte is het belangrijk dat alle frames voor elk raam in dezelfde hoogte worden besteld. Zo bent u er zeker van dat alle panelen evenveel lamellen hebben en dat alle shutters dezelfde beneden- en bovenbalk hebben.
 5. De breedte van het frame dat u nodig hebt is 33 mm en de diepte van dit frame (de dikte van het frame zoals dit van het raam uitsteekt in de kamer) is 57 of 67 mm. De diepte is afhankelijk van de door u gekozen lamelbreedte en of er grote handgrepen op het raam zitten waar u ruimte voor vrij moet laten.
 6. Als u panelen met een middenbalk wilt, dan moet u van de vensterbank tot het middelste punt van het raam meten, tot het punt waar de middenbalk moet worden gecentreerd. Ook hier moeten de maten hetzelfde zijn voor alle ramen in de erker. Als het raam zelf is onderverdeeld of een middenbalk heeft, dan is het altijd aan te bevelen om dit op dezelfde plaats in de shutters te laten terugkomen. Meestal is dit in het midden of op driekwart van het raam.
 7. Als u voor dubbele hang wilt opmeten, meet u vanaf de vensterbank tot het punt waar het paneel moet worden opgesplitst. Dit is normaal gesproken de bovenkant van het onderste raamgedeelte. Gebruik dezelfde maten voor alle ramen in de erker. Zie de fotohandleiding.
 8. Gebruik een stalen meetlint en meet elk raam op verschillende plaatsen om te controleren of het recht is. Als het raam niet recht is, moet u altijd de kleinste maten kiezen.

Voor meer advies over uw specifieke ramen kunt u een duidelijke digitale foto e-mailen naar hello@shuttersandblindsdirect.nl. Zorg ervoor dat alle gordijnen opzij zijn geschoven en dat het hele raam en alle handgrepen op de foto te zien zijn.

Meet volgens de rode lijn om de breedte van uw shutterframes te bepalen.

Meethandleidingen voor bay window shutters

Driedelige ronde erker, lamelbreedten 47 mm of 64 mm

3 section bay Meethandleidingen voor shutters


Plat L-frame ... Geschikt voor lamelbreedten 47 mm en 64 mm
FRAME ref: 4033 afmetingen 33 mm breed x 57 mm diep

Bovenaanzicht van raamkozijn
Getoond frame: 4033

Driedelige ronde erker, geschikt voor lamelbreedte 89 mm

3 section bay Meethandleidingen voor shutters

PLAT L-frame ... Geschikt voor lamelbreedte 89 mm
FRAME ref: 4034 afmetingen 33 mm breed x 67 mm diep

Bovenaanzicht van raam
(getoond frame: 4034)


Hoe meet u een driedelige erker op

shutters measuring guide Meethandleidingen voor shutters

De groene lijnen hierboven geven aan waar uw shutterframes worden bevestigd. Meet de ramen op zoals aangegeven door de zwarte pijlen. Let op: de maten die u aan ons doorgeeft zijn inclusief het frame zelf.
Als u panelen over de hele hoogte met een middenbalk bestelt, dan moet u tot de blauwe lijn meten om ervoor te zorgen dat de middenbalk precies wordt gecentreerd met de middenbalk van het raam.
Als u shutters in caféstijl of met dubbele hang bestelt, moet u tot de rode lijn opmeten (de onderste panelen bedekken dan de middenbalk van het raam).
Volg bij het meten de instructies aan het begin van dit document en gebruik de bijgeleverde sjablonen. Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe dubbele hang eruitziet bij dit type raam.


Controleren op obstakels

Kijk voordat u gaat opmeten welke obstakels het raam heeft. U moet voorkomen dat lamellen bij het openen obstakels raken zoals handgrepen of een telefoonstopcontact.

Wij adviseren om telefoonstopcontacten te verplaatsen als ze op de plaats zitten waar het shutterframe moet komen. Dit is meestal het geval bij driedelige achttiende-eeuwse schuiframen. Handgrepen kunnen echter niet eenvoudig worden aangepast, zeker niet bij pvc-ramen, en daarom moet u in dat geval juist meten om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte voor de handgrepen is.

 • Meet hoe ver de handgrepen uitsteken.
 • Controleer op basis van de door u gekozen lamelbreedte of er voldoende ruimte voor de handgrepen is of dat het frame naar voren moet worden gehaald.
 • U kunt altijd een dieper frame bestellen. Voorbeeld: frame 4032 (67 mm diep) bij een lamelbreedte van 47 mm. We kunnen ook een frame op maat maken met een andere diepte. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.
Checking for shutter obstructions - Meethandleidingen


Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe dubbele hang eruitziet bij dit type raam.

Meethandleidingen voor shutters

Gratis monsters

Vraag hier
uw gratis
monsters aan

Gratis shutter monsters

Shutters galerij

Hier vindt u een
overzicht van
onze producten

Shutter galerij

Snelle offerte

Voor een snelle
offerte klikt
u hier

Snell Offerte

Zelf installatie

Lees de ervaringen
van klanten voor
ideeen en inspiratie

Klantinstallaties
McAfee SECURE-sites bieden bescherming tegen identiteitsdiefstal, creditcardfraude, spyware, spam, virussen en online oplichting
Shutters Blinds Tijdelijke blinds
Installatie Service